Opkweeksystemen.

Perspot

Bij het uitzaaien in perspot heeft de plant veel potgrond en dus een grote basis aan meststoffen. De plant kan niet geremd worden in groei in de serre. Als de plant groot genoeg is, moet ze buitengezet worden om af te harden. Men kan deze planten niet direct uitplanten. Als de perspotten te snel uitgeplant worden kunnen er barstjes ontstaan in de stengel waardoor er een groter risico is op rhizoctoniabesmetting(zwartpoot), vooral in 2de vrucht.
Het voordeel van perspotplanten is dat de planten verder groeien in de kist op het erf. Bij slecht weer gaan geen groeidagen verloren.
Er zijn perspotten beschikbaar van 3cm, 4cm, 5cm en 6cm.

Trayplanten

Trayplanten worden op een heel andere manier opgeweekt dan perspotplanten. De plant moet traag en gelijkmatig kunnen opgroeien zodat je ze als het ware uit de serre kunt planten.
Je moet ze dus uitzaaien in WEINIG potgrond. Hoe meer potgrond de plant heeft hoe groter de groeistoten  zijn als we ze bijbemesten en hoe flauwer de plant is als ze uit de serre komt. Het grote voordeel van trayplanten is dat je ze zeer snel kunt uitplanten omdat ze zo stevig zijn. De structuur van de kluit is zeer goed waardoor de plant een zeer mooie wortel heeft en heel goed weggroeit.
De trayplanten groeien wel niet verder op het erf, waardoor het oogsttijdstip verlaat wordt.
Beschikbare trays: 216, 240, 300, 330, 336, 345
We hebben al 15 jaar ervaring in de opwkeek van losgevulde trays, door deze ervaring kunnen we een uitstekende kwaliteit garanderen

Onze gegevens

Plantenkwekerij Denolf
Lindenweg 2
8890 Moorslede

Tel 051/777 723
Fax 051/780 211
info@plantenkwekerij-denolf.be